Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@16:49:18 GMT

پایان تعطیلی مدارس تهران

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۷۸۱۴

پایان تعطیلی مدارس تهران

سه شنبه گذشته، از سوی وزرای کشور و آموزش و پرورش، اعلام شد که آموزش در مدارس از این پس حضوری خواهد بود و دانش‌آموزان ملزم هستند سرکلاس‌های درس حاضر شوند. این در حالی است که وزیر آموزش و پرورش اوایل هفته گفته بود حضور دانش آموزان «اختیاری» است. این اظهارات متناقض که به فاصله کمی از یکدیگر بیان شدند، موجب سردرگمی خانواده‌ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا،  در همین راستا، به چند پرسش درباره کم و کیف حضوری شدن آموزش‌ها و بازگشایی کامل مدارس پاسخ داد و در این باره اظهار کرد: با مدیران مناطق و مدیران مدارس جلسه گذاشته و روی حضور حداکثری دانش‌آموزان و برگشت آنها به مدرسه و حضور در فضای مدرسه و تدریس حضوری تاکید کردیم.

حضور کامل معلمان در مدارس

وی افزود: مدیران ما در سطح شهر تهران برنامه‌ریزی کرده‌اند که شاهد حضور همکاران در مدارس به صورت کامل بوده و با فعالیت‌های آموزشی به صورت حضوری در خدمت دانش آموزان باشیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران درباره آمادگی مدارس برای پذیرش حضوری دانش‌آموزان گفت: تمهید مقدمات لازم انجام شده است تا از شرایطی که در این دوسال داشته‌ایم به شرایط عادی برگردیم و در فضایی بسیار خوب شاهد رشد و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان و ارتقای مهارت‌های آنها به‌ویژه در حوزه اجتماعی باشیم.

کریمیان با بیان اینکه همکاران ما کامل و به صورت ۱۰۰ درصدی در مدارس حضور دارند گفت: اولیای دانش‌آموزان به مسئولین بهداشتی کشور و خادمان خودشان در آموزش‌وپرورش اعتماد کامل دارند. دانش آموزان نیز به صورت کامل و صد در صدی در مدارس هستند و ما به‌زودی شاهد برقراری شرایط عادی و تدریس حضوری در تمام مدارس کشور به‌ویژه شهر تهران خواهیم بود.

وی در واکنش به اینکه برخی مدارس با توجه به شرایط و تراکم بالا، صرفا آموزش مجازی داشتند و دانش آموزان به مدرسه نمی‌رفتند عنوان کرد: از این پس، کلاسِ درسِ صرفا مجازی نخواهیم نداشت و کلاس‌های درس حضوری می‌شود. در کنار آن، همکارانم هم کلاس حضوری و هم مجازی را اداره می‌کنند و آموزش ترکیبی است و تحت هیچ شرایطی صرفا کلاسی را به صورت غیرحضوری نخواهیم داشت.

سرویس مدارس فعال می‌شوند

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران درباره مشکلات سرویس ایاب‌وذهاب با توجه به ساعات کم آموزش در چندماه اخیر گفت: برنامه‌ریزی به گونه‌ای انجام شده است که دانش‌آموزان ساعات بیشتری را سرکلاس و داخل مدرسه باشند. با حضور حداکثری دانش‌آموزان و ساعات طولانی‌تر حضور در مدرسه، از سرویس مدارس هم نهایت استفاده را خواهیم کرد. با انجمن اولیاء و مربیان هم صحبت کردیم و مدیران مدارس توجیه شده‌اند که با توجه به ساعات بیشتری که دانش‌آموزان در کلاس درس هستند، سرویس مدارس هم فعال شوند.

برنامه و ساعات حضور دانش‌آموزان در کلاس‌ها توسط مدیران مدارس اطلاع رسانی‌ می‌شود

شرایط هر مدرسه متفاوت است

کریمیان درباره ساعات آموزش و حضور دانش‌آموزان در مدرسه نیز عنوان کرد: با برنامه‌ریزی مدیران مدارس، ساعت‌های طولانی و حتی کامل از صبح تا ظهر پذیرای دانش‌آموزان هستیم.

وی درباره میزان حضور در طول هفته نیز گفت: اکنون نمی‌توانیم نسخه واحدی برای تمام ۴۸۰۰ مدرسه در سطح شهر تهران بپیچیم. شرایط، مدرسه به مدرسه و پایه با پایه متفاوت است، مدیران برای دوره ابتدایی یک شیوه و برای متوسطه اول و دوم شیوه‌های دیگری را به کار گرفته، برنامه‌ریزی می‌کنند و به استحضار اولیاء می‌رسانند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران در پاسخ به اینکه آیا پروتکل‌های بهداشتی جدیدی در مدارس اعمال خواهد شد؟ گفت: پروتکل ها در اختیار وزارت بهداشت است و هرچه را به ما اعلام شود، انجام می‌دهیم. 

در خصوص الزامی بودن تزریق واکسن برای حضور در مدرسه، تابع نظر ستاد کرونا هستیم

کریمیان درباره الزامی بودن یا نبودن تزریق دو دز واکسن برای حضور در مدرسه نیز توضیح داد و اظهار کرد: با همت دولت، شاهد کار بزرگ و ویژه‌ای در سطح کشور بودیم و خوشبختانه آحاد جامعه دو دز واکسن را تزریق کرده‌اند و در تزریق دز سوم هم آمار خوبی داریم. ما مشکلی در این زمینه نداریم، با اطمینان خاطر خوبی که ایجاد شده دانش‌آموزان سرکلاس حاضر می‌شوند. آنها که به لحاظ سنی مشمول هستند و وزارت بهداشت اعلام کرده حتما واکسن‌ می زنند ولی اینکه الزامی باشد یا خیر، به تصمیم وزارت بهداشت بستگی دارد و ما تابع پروتکل‌ها و سیاست‌های اعلامی ستادملی مقابله با کرونا هستیم.

وی اضافه کرد: همکاران من تا زمانی که علائم ظاهری بیماری را در دانش آموز نبینند مانع حضورش نمی‌شوند، مگر آنکه دانش‌آموز علائم ظاهری بیماری را داشته باشد که در این صورت در منزل استراحت می‌کند تا بهبود یابد./ایسنا

«بازگشایی مدارس» گام به گام پیگیری می‌شود

استاندار تهران از پیگیری گام به گام بازگشایی حداکثری مدارس توسط وزرای کشور، اموزش و پرورش، علوم و استانداری تهران خبر داد.

محسن منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بازگشایی مدارس و بلاتکلیفی برخی مدارس درپی عدم ابلاغ رسمی برای بازگشایی گفت: درحال پیگیری موضوع هستیم. چند روز گذشته نیز جلسه‌ای با در همین رابطه با حضور وزارای کشور، آموزش و پرورش و علوم برگزار شد.

وی افزود: بازگشایی حداکثری، مصوبه ستاد ملی کرونا و دستور رییس جمهور است لذا موضوع توسط وزرای کشور، آموزش و پرورش و علوم و استانداری تهران دنبال خواهد شد تا ان شاالله با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی حداکثری اتفاق بیافتد.

استاندار تهران ادامه داد: خانواده‌های تهرانی حساسیتی در این موضوع دارند که شاید بیشتر از سایر نقاط کشور است ولی نباید بگذاریم این حساسیت منجر به افت تحصیلی دانش آموزان شود؛ بر همین اساس گام به گام موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا بازگشایی حداکثری محقق شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: مدارس تهران مدیرکل آموزش وپرورش شهر تهران بازگشایی حداکثری آموزش و پرورش مدیران مدارس برنامه ریزی دانش آموزان پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!

روزنامه هم میهن در گزارشی به قلم شادی مکی به سختگیری‌هایی که در برخی مدارس می‌شود پرداخت و همچنین رفتار مدیران و معاونان را در این مدارس مورد بررسی قرار داد: در مدارس چه می‌گذرد؟ مدیران، مشاوران و معاونان چگونه با دانش‌آموزان تعامل می‌کنند؟ اینها پرسش‌های مهمی است که دانش‌آموزان، مدیران و کارشناسان آموزشی به آن پاسخ می‌دهند. دانش‌آموزان می‌گویند که هنوز کیف‌هایشان را برای پیدا کردن سیگار، آینه، لوازم آرایش و گوشی‌های تلفن‌همراه می‌گردند و در این پروسه فشار زیادی به آنها وارد می‌شود. هنوز اندازه و رنگ موی دانش‌آموزان دختر در کانون توجه است. هنوز رفت‌وآمدها کنترل می‌شود. با پسران رفتارهای نادرست می‌شود، برایشان جلسه‌های توجیهی برگزار می‌کنند و در این وضعیت دانش‌آموزان متولد دهه‌های ۸۰ و ۹۰ که زیربار مدرسه‌داری با سختگیری‌های دهه ۶۰ نمی‌روند، لجبازتر شده‌اند.

کارشناسان آموزشی می‌گویند که با نسخه‌های قدیمی و تاریخ‌ انقضا‌ گذشته نمی‌شود با این دانش‌آموزان تعامل کرد. به گفته این کارشناسان، هنجارهای نوجوانان امروز به‌تبع تحولات رخ‌داده در جهان و در کشور تغییر کرده است. رفتارهایی مانند بازرسی کیف‌ها که نسل‌های دهه‌های ۵۰ و ۶۰ هم با آن سر ناسازگاری داشتند، امروز نمی‌تواند راهی برای تعامل با نوجوانان باشد. تنها نتیجه این رفتارها، احساس انزجار و تنفر نسبت به ارزش‌ها و قوانین است. کارشناسان می‌گویند که نسل جدید، زور و اجبار را نمی‌پذیرد و برای پذیرش یک مسئله ابتدا باید اقناع شود و بعد از آن حق انتخاب داشته باشد.  

هنوز «آینه» ممنوع است

دانش‌آموزان مقطع متوسطه گلایه فراوان دارند؛ گلایه آنها از برخوردهای سلیقه‌ای است. کیانا یکی از دانش‌آموزان کلاس نهم است که می‌گوید: «مسئولان مدرسه، اول سال تحصیلی برای بچه‌ها جلسه‌ای برگزار کردند و درباره همین مسائل با ما حرف زدند. آنها گفتند اگر بچه‌ها پیرسینگ یا هر وسیله دیگری که با استایل دانش‌آموزی تطابق ندارد، ‌همراه‌شان دارند محترمانه تحویل دهند. اما کسی این‌کار را نکرد.

 

درحال‌حاضر وقتی مسئولان مدرسه چنین وسائلی را دست بچه‌ها ببینند با بی‌احترامی، خشونت و استفاده از الفاظ رکیک می‌گیرند. گاهی هم خانواده‌ها را صدا می‌کنند. بچه‌ها هم وقتی این رفتارها را می‌بینند بیشتر لجبازی می‌کنند.»

کیانا می‌گوید که فضای مدرسه شاد نیست؛ هیچ اقدامی از سوی مسئولان مدرسه برای شاد کردن فضا صورت نمی‌گیرد و حتی گاهی به آنها فشار وارد می‌کنند: «مثلاً ما را مجبور می‌کنند در بعضی از جشنواره‌های مناسبتی شرکت کنیم که این موضوع ما را آزار می‌دهد. چرا باید برخلاف خواسته‌مان در جشنواره‌، جشن و مناسبتی مشارکت کنیم. درحالی‌که در مسائل مهم‌تر به خواسته‌های ما توجه نمی‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «مثلاً ما به‌عنوان دانش‌آموزان پایه نهم که در مقطع حساسی هستیم و امتحان نهایی داریم، نیمی از سال به‌دلیل بارداری یا حوادثی که برای معلمان‌مان رخ داد، کلاس نداشتیم و وقتی به این موضوع اعتراض کردیم و درخواست دادیم تا معلم جایگزین برایمان بگذارند، اصلاً به خواسته‌مان توجه نکردند. همه اینها درحالی‌است که توجه به مدل موی دانش‌آموزان یا همراه داشتن انگشتر و گردنبند و آینه، برای آنها مهم‌تر از تشکیل کلاس و داشتن معلم است.»

محمد، دانش‌آموز کلاس دهم است و می‌‌گوید که رفتار مسئولان مدرسه با آنها خوب نیست. گاهی کیف بچه‌ها را می‌گردند تا شاید گوشی پیدا کنند، اما این کارها نتیجه معکوس دارد. کیف دانش‌آموزان حریم شخصی آنهاست. او درباره علت لجبازی بچه‌ها با مدیر و مسئولان مدرسه می‌گوید: «گاهی برای ساده‌ترین مسائل به آنها ناسزا می‌گویند و توهین می‌کنند. این کارها باعث لجبازی دانش‌آموزان می‌شود.»

تکرار سختگیری‌ دهه‌های قبل

حالا در کنار ماجرای کشیدن سیگارهای الکترونیک و برخورد مسئولان مدرسه، گشتن و بازرسی کیف دانش‌آموز در مدرسه که در دهه‌های گذشته هم رایج بود، آیا می‌تواند راهکاری مناسب برای برخورد با دانش‌آموزان و حفاظت از آنها باشد؟ سوالی که تیموریان به آن پاسخ می‌دهد: «این رفتارها جز ایجاد تنفر و انزجار، نتیجه‌ی دیگری ندارد. کیف دانش‌آموز حریم شخصی اوست؛ اتفاقی که برای نسل‌های دهه ۵۰ و ۶۰ افتاد و آن‌زمان هم مورد اعتراض بچه‌ها بود، چرا باید تکرار شود. به نظر می‌رسد نیاز به یک آموزش همگانی برای تعامل با نسل نوجوان داریم. به‌جای بازرسی بچه‌ها و ایجاد اضطراب و خشم در آنها باید فرهنگ‌سازی کرد، باید زیربنای تربیتی جامعه و بعد مدارس را درست کرد‌، سپس سراغ دانش‌آموز رفت.»

این جامعه‌شناس معتقد است که امروز هزاران مسئله مهم‌تر از موضوع حجاب در جامعه وجود دارد: «فرهنگ‌سازی با زور و خشونت انجام نمی‌شود. این نسل متفاوت از نسل‌های گذشته فکر می‌کند و هنجارهایش در بسیاری از موارد تغییر کرده است. با زور و فشار نمی‌توان مسئله‌ای را به او تفهیم کرد.»

این کارشناس آموزشی تاکید می‌کند که ساختار اجتماعی و سیاسی روی جامعه تاثیرگذار است و بخشی از والدین هنوز از ساختار سیاسی و اجتماعی تاثیر می‌پذیرند به‌همین‌دلیل نسل جوان نه والدین خود را قبول دارد و نه ساختار سیاسی،‌ مذهبی و اعتقادی را: «وقتی دانش‌آموزان نمی‌توانند توسط والدین‌، ساختار خانواده‌ و مدرسه ارضای روحی و روانی شوند، به فضاهایی مراجعه می‌کند که ساختارهای اشتباه و ناامنی برایشان دارد.»

دیگر خبرها

  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان